KPI https://kpi-fin.co.il פיננסים בע"מ Thu, 06 Jun 2024 08:40:28 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.6 https://kpi-fin.co.il/wp-content/uploads/2018/07/cropped-favicon-96x96-32x32.png KPI https://kpi-fin.co.il 32 32 Exchange Rate vs. BFIX https://kpi-fin.co.il/?p=12012 https://kpi-fin.co.il/?p=12012#respond Thu, 06 Jun 2024 08:35:45 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=12012 מה ההבדל בין שער חליפין יציג לבין BFIX? במאמר הקודם דיברנו על שער חליפין יציג, שהוא בעצם המחיר של מטבע אחד במונחים של אחר. בעולם הפיננסי קיימות דרכים נוספות להעריך שווי של מטבעות, אחת מהן היא שער BFIX.כל דרך משרתת מטרה מסוימת ובעלת מאפיינים ברורים. אך מה ההבדל ביניהן? בואו נצלול לנתונים. שער חליפין יציג הוא …

Exchange Rate vs. BFIX לקריאה »

הפוסט Exchange Rate vs. BFIX הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>

מה ההבדל בין שער חליפין יציג לבין BFIX?

במאמר הקודם דיברנו על שער חליפין יציג, שהוא בעצם המחיר של מטבע אחד במונחים של אחר. בעולם הפיננסי קיימות דרכים נוספות להעריך שווי של מטבעות, אחת מהן היא שער BFIX.
כל דרך משרתת מטרה מסוימת ובעלת מאפיינים ברורים. אך מה ההבדל ביניהן? בואו נצלול לנתונים.

שער חליפין יציג הוא השער שבו ניתן להחליף מטבע אחד באחר, כאשר הוא מצוטט בזוגות, כגון USD/EUR, המייצג כמה יורו (EUR) תקבל עבור דולר אמריקאי אחד (USD). שערי החליפין משתנים ללא הרף עקב שינויים בשוק המט"ח, המושפע מגורמים כמו שיעורי ריבית, אינדיקטורים כלכליים, יציבות גיאופוליטית וספקולציות בשוק.
לבנק המרכזי של מדינת המטבע יש תפקיד חשוב בקביעת שער החליפין היציג והוא יכול להשפיע עליו בדרכים שונות:

  • רכישה של מט"ח בשוק שמורידה את ההיצע של המטבע המקומי ומעלה את ערכו או מכירה של מט"ח אשר מביאה לתוצאה הפוכה.
  • שינויים בריבית הבסיס כאשר ריביות גבוהות יותר מושכות השקעות זרות שמחזקות את המטבע המקומי.
  • הודעות והצהרות מדיניותיות על מנת להשפיע על תוחלות השוק
  • פעולות בשוק הפתוח, הסכמים מטבעיים עם מדינות אחרות וכלים נוספים להשגת מטרות כלכליות רחבות יותר.
ניתן לסווג שער חליפין יציג לשני סוגים עיקריים:

שער חליפין נומינלי: השער הבסיסי המצוטט עבור עסקאות מיידיות (עסקאות ספוט – תקופה קצרה, עד שני ימי עסקים בדרך כלל).
שער חליפין ריאלי: מותאם לאינפלציה, המשקף את כוח הקנייה של מטבע אחד ביחס לאחר.

תעריף BFIX, או Bloomberg Fixings, מתייחס לשערי החליפין הזרים המפורסמים על ידי בלומברג. שיעור ה-BFIX מחושב על סמך נתונים ממגוון מקורות ונועד לייצג את נקודת האמצע של שערי הקנייה והמכירה של שוק המט"ח בזמן מסוים. שער זה משמש כאמת מידה למגוון רחב של מוצרים וחוזים פיננסיים, כגון נגזרים ואיגרות חוב מרובות מטבעות.

הבדלים עיקריים

מטרה ושימוש: שער חליפין יציג משמש למגוון רחב של מטרות, כולל מסחר ותיירות, ומשקף  את הערכת השוק הנוכחית של מטבעות זה מול זה. שער BFIX, לעומת זאת, משמש כאמת מידה סטנדרטית כדי להקל על הערכת שווי הוגנת ושקופה בחוזים פיננסיים.

שיטת חישוב: שער חליפין יציג משתנה בזמן אמת ונקבע על ידי השוק החופשי, על סמך דינמיקת היצע וביקוש. שער  BFIX מחושב באמצעות מתודולוגיה ספציפית שתוכננה על ידי בלומברג, בהתבסס על מגוון נתונים בשוק ומידע על עסקאות סביב מסגרת זמן מסוימת.

יציבות ואמינות: בעוד ששער חליפין יציג יכול להיות מאוד תנודתי, שער BFIX שואף לספק כלי מידוד יציב ואמין יותר המשקף את ערך הקונצנזוס של המטבעות בנקודת זמן מסוימת.

יישום: שער חליפין יציג חיוני לעסקאות והמרות בזמן אמת. עם זאת, שער BFIX משמש לעתים קרובות לדיווח כספי, הערכת שווי של נכסים והתחייבויות, וכשיעור ייחוס בחוזים פיננסיים.

לסיכום, בעוד ששערי חליפין וגם שערי BFIX עוסקים בערך המטבעות, הם משרתים מטרות שונות באקוסיסטם הפיננסי, כאשר שער חליפין יציג מאפשר החלפת מטבעות בפועל בשוק, ושערי BFIX מספקים אמת מידה סטנדרטית לעסקאות והערכות שווי.

הפוסט Exchange Rate vs. BFIX הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=12012 0
Exchange Rates https://kpi-fin.co.il/?p=12005 https://kpi-fin.co.il/?p=12005#respond Thu, 06 Jun 2024 08:25:57 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=12005 הצצה לעולם שערי החליפין   לאן טסתם לאחרונה? החלפתם כסף בטיול האחרון שלכם? בכל נסיעה לחו"ל מגיע הרגע בו צריך להמיר את השקל למטבע המקומי. הרגע הזה הוא הצצה לעולם של "שערי החליפין". שערי חליפין הם בעצם המחיר של מטבע אחד במונחים של אחר, הם הכרחיים בפיננסים ובמסחר הבינלאומי. הם משתנים בשל מגוון גורמים כמו …

Exchange Rates לקריאה »

הפוסט Exchange Rates הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>

הצצה לעולם שערי החליפין

 

לאן טסתם לאחרונה? החלפתם כסף בטיול האחרון שלכם?

בכל נסיעה לחו"ל מגיע הרגע בו צריך להמיר את השקל למטבע המקומי. הרגע הזה הוא הצצה לעולם של "שערי החליפין".

שערי חליפין הם בעצם המחיר של מטבע אחד במונחים של אחר, הם הכרחיים בפיננסים ובמסחר הבינלאומי. הם משתנים בשל מגוון גורמים כמו שיעורי ריבית, אינפלציה, יציבות פוליטית וביצועים כלכליים. שערים אלו לא רק קובעים כמה נוציא על שופינג, הם אינדיקציה למצב הכלכלי של מדינת היעד, ומשפיעים על הוצאות הנסיעה וכן על ההוצאות היום-יומית ותיקי ההשקעות שלנו. במאמר זה נציג מה עומד מאחורי שערי החליפין, ונראה איך הם משפיעים על עולמנו ועל הכלכלה העולמית.

מה משפיע על שער החליפין?

  • שיעורי ריבית: מטבעות ממדינות עם שיעורי ריבית גבוהים יותר מושכים לעתים קרובות יותר הון זר, מה שגורם לעלייה בשער המטבע עקב ביקוש מוגבר.
  • שיעורי אינפלציה: שיעורי אינפלציה נמוכים יותר מלווים בדרך כלל ערך מטבע עולה, כאשר כוח הקנייה גדל ביחס למטבעות אחרים.
  • ביצועים כלכליים: אינדיקטורים כלכליים חזקים כגון צמיחת תוצר, רמות תעסוקה ותפוקת ייצור יכולים להגביר את אמון המשקיעים במטבע של מדינה.
  • יציבות פוליטית: מדינות הנתפסות כיציבות מבחינה פוליטית מושכות יותר השקעות זרות, ומחזקות את המטבע שלהן.

כיצד נקבעים שערי החליפין?

  • מערכות שער חליפין צף: במנגנון זה כוחות השוק של היצע וביקוש קובעים את ערכי המטבע. שיעורים אלה תנודתיים ביותר, מושפעים מתזרימי הון בינלאומיים, מדדים כלכליים וסנטימנט השוק.
  • מערכות שער חליפין קבוע: מדינות מסוימות מצמידות את המטבע שלהן למטבע אחר או לסל של מטבעות. הבנק המרכזי מתאים את יתרות המט"ח שלו כדי לשמור על ההצמדה, מה שיכול לייצב את המסחר וההשקעות בין המטבעות המוצמדים.
  • מערכות צפות מנוהלות: הכלאה של מערכות קבועות וצפות, כאשר ערך המטבע מונע בעיקר על ידי השוק, אך הבנק המרכזי מתערב מדי פעם כדי למנוע תנודתיות יתר. בישראל משתמשים במנגנון זה לקביעת שער השקל.

מה ההשפעות של שער החליפין?

  • מאזן סחר: מטבע חלש הופך את היצוא של מדינה לאטרקטיבי יותר ואת היבוא ליקר יותר, מה שעשוי לשפר את מאזן הסחר. לעומת זאת, מטבע חזק יכול להפוך את היצוא לפחות תחרותי.
  • אינפלציה: פיחות של מטבע עלול להוביל לאינפלציה מיובאת כתוצאה מגידול בעלות הסחורות והשירותים הזרים, מה שעלול לגרום לבנקים מרכזיים להתאים את המדיניות המוניטרית.
  • זרימות השקעות: ציפיות שער החליפין יכולות להשפיע על השקעות זרות ישירות (FDI) ועל תזרימי מזומנים בתיקי ההשקעות. משקיעים מבקשים למקסם את התשואות, תוך התחשבות בייסוף או פיחות במטבע.
  • אתגרים ושיקולי מדיניות: בנקים מרכזיים וממשלות עומדים בפני האתגר של איזון בין יציבות שער החליפין לבין יעדים כלכליים אחרים כמו שליטה באינפלציה ושמירה על תחרותיות. התערבות בשוקי המטבעות, התאמות של מדיניות מוניטרית ואמצעי מקרו הם כלים המשמשים לניהול השפעות שער החליפין.

 

לסיכום, שערי החליפין ממלאים תפקיד מכריע במערכת הפיננסית הבינלאומית, ומשפיעים על הסחר, ההשקעות והיציבות הכלכלית. הבנת הדינמיקה שלהם .חיונית לקובעי מדיניות, משקיעים ועסקים הפועלים בשוק העולמי (וגם לתיירים …)

רוצים לדעת עוד על המונחים במאמר? יש נושאים נוספים שמעניינים אתכם? רשמו לנו בתגובות ונשמח להרחיב בנושא

הפוסט Exchange Rates הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=12005 0
CLO vs. CDO https://kpi-fin.co.il/?p=11991 https://kpi-fin.co.il/?p=11991#respond Thu, 06 Jun 2024 08:10:32 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=11991 ההבדל בין CLO אל מול CDO   הספר והסרט The Big Short, מספר את סיפורה של קבוצת משקיעים אשר הימרו נגד שוק הדיור בארה"ב בתקופה שקדמה למשבר הסאב פריים ב2008, בעזרת מכשירים מאוגחים. אך מה עומד מאחורי אותם מכשירי איגוח מסוג CDOs, Collateralized Debt Obligations – מכשיר פיננסי שמאגד בתוכו מגוון רחב של נכסי חוב …

CLO vs. CDO לקריאה »

הפוסט CLO vs. CDO הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>

ההבדל בין CLO אל מול CDO

 

הספר והסרט The Big Short, מספר את סיפורה של קבוצת משקיעים אשר הימרו נגד שוק הדיור בארה"ב בתקופה שקדמה למשבר הסאב פריים ב2008, בעזרת מכשירים מאוגחים. אך מה עומד מאחורי אותם מכשירי איגוח מסוג CDOs, Collateralized Debt Obligations – מכשיר פיננסי שמאגד בתוכו מגוון רחב של נכסי חוב וזכה להכרה שלילית בעקבות המשבר, ומה השוני בינו לבין CLOs – Collateralized Loan Obligations הלא הוא גם מכשיר פיננסי שמאגד בתוכו חוב (הלוואות).
למרות הדמיון יש כמה נקודות עיקריות לשוני ביניהם: נכסי הבסיס, פרופיל הסיכון ופוטנציאל התשואה של כל אחד מהם.

נכסי בסיס של כל מכשיר:

CDOs מגובים בדרך כלל במאגר מגוון של נכסי חוב, כגון הלוואות קונצרניות, אג"ח, ניירות ערך מגובי נכסים וניירות ערך מגובי משכנתאות. שונות סוגי הנכסים הכלולים ב-CDO, תורם למורכבות ולפרופיל הסיכון שלהם.

CLOs מגובים במאגר של הלוואות תאגידיות. הלוואות אלו הן בדרך כלל הלוואות בהן בנק מאגד קבוצת לווים לצורך מימון הפרויקט. הפיזור של מאגר ההלוואות בעלי מאפיינים בסיסיים דומים הוא גורם קריטי המשפיע על פרופיל הסיכון והתשואה של ה-CLO.

הערכת סיכונים בכל מכשיר:

רמת הסיכון של CDOs יכולה להשתנות מאוד בהתאם לסוגי נכסי הבסיס, הם מכילים נכסים מסוכנים יותר כמו משכנתאות סאב-פריים אשר מטבעם תנודתיים ומסוכנים יותר. המורכבות של מוצרים אלה והמגוון של נכסי הבסיס שלהם יכולים להפוך הערכת סיכונים למאתגרת.

CLOs נתפסים בדרך כלל כבעלי פרופיל סיכון מתון יותר, מכיוון שהם מגובים בהלוואות תאגידיות, הכפופות לניתוח אשראי קפדני. עם זאת, הם עדיין נתונים לסיכון אשראי, ואיכות ההלוואות הבסיסיות היא גורם מכריע בקביעת הסיכון הכולל שלהן.

פוטנציאל תשואה:

תנודתיות התשואה במכשירי CDOs גבוהה מאחר והם כוללים נכסי בסיס בספקטרום רחב מאוד של דירוגים וסיכונים, החל מנכסי חוב בסיכון גבוה מאוד ופוטנציאל תשואה גבוה מאוד ועד נכסים איכותיים יותר בפוטנציאל תשואה נמוך.

בדומה ל CDOs גם ה -CLOs מכילים נכסי בסיס לפי מידרג סיכון, כאשר בתחתית מצויים נכסים מסוכנים בעלי פוטנציאל תשואה גבוה, ורבדי הבכורה מציעים תשואות נמוכות יותר עם סיכון מופחת, אולם בניגוד ל CDOs,  CLOs מכילים נכסי בסיס בספקטרום מצומצם יותר של רמות סיכון, וכוללים גם תזרימי מזומנים קבועים מתשלומי ההלוואות המקטינות סיכון ומקצרות מח"מ.

השפעת השינויים הכלכליים:

הביצועים של CDOs מושפעים במידה רבה מהתנאים הכלכליים והשוקיים הרחבים יותר, מכיוון שהם עשויים להכיל מגוון רחב של סוגי נכסים.

CLOs מושפעים באופן ישיר יותר משיעורי הריבית הקונצרנית ושינויים באיכות האשראי של ההלוואות הבסיס.

לסיכום, בעוד שגם CDO וגם CLO הם מכשירים פיננסיים מורכבים עם פרופילי סיכון ותשואה מדורגים, ההבדל העיקרי טמון בנכסי הבסיס שלהם. ל-CDO יש מגוון רחב יותר של מוצרי חוב, שיכולים לכלול נכסים מסוכנים יותר כמו משכנתאות סאב-פריים, בעוד ש-CLO מגובות באופן ספציפי בהלוואות תאגידים. הבחנה זו משפיעה על הערכת הסיכונים שלהם ועל התשואות הפוטנציאליות שלהם. משקיעים במכשירים אלה צריכים להיות בעלי הבנה עמוקה של סוגי הנכסים הבסיסיים ותנאי השוק כדי לנהל ביעילות את הסיכונים הכרוכים בהם.

(*) אין באמור להוות יעוץ השקעות.

הפוסט CLO vs. CDO הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=11991 0
כתבו עלינו בכלכליסט במגזין FINTECH https://kpi-fin.co.il/?p=11606 https://kpi-fin.co.il/?p=11606#respond Tue, 02 Nov 2021 08:26:57 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=11606 בחודש אוקטובר האחרון פנו אלינו ממגזין FINTECH של עיתון כלכליסט והציעו לנו לקחת חלק בפרויקט. מזמינים אתכם להיכנס ולקרוא על מערכת COMPASS שיצרנו ועוד מידע על שירותי האוטומציה והמיכון שלנו. תודה לצוות כלכליסט על הבמה. לקריאת הכתבה לחץ כאן  

הפוסט כתבו עלינו בכלכליסט במגזין FINTECH הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
בחודש אוקטובר האחרון פנו אלינו ממגזין FINTECH של עיתון כלכליסט והציעו לנו לקחת חלק בפרויקט.
מזמינים אתכם להיכנס ולקרוא על מערכת COMPASS שיצרנו ועוד מידע על שירותי האוטומציה והמיכון שלנו.

תודה לצוות כלכליסט על הבמה.

לקריאת הכתבה לחץ כאן

 

הפוסט כתבו עלינו בכלכליסט במגזין FINTECH הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=11606 0
IRA וקופות הגמל הרגילות – האם ניהול עצמי מניב תוצאות עדיפות? https://kpi-fin.co.il/?p=10743 https://kpi-fin.co.il/?p=10743#respond Tue, 31 Aug 2021 08:05:09 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=10743 בשנת 2009 הוצאו תקנות אשר מאפשרות בחלק מהמכשירים הפנסיונים כמו לדוגמא קרן השתלמות, קופת גמל עצמאית נזילה ועוד לצאת מ"פול" ניהול ההשקעות של הקופה ותחת הגבלות המוגדרות בתקנות, לנהל את ההשקעות באופן אישי או על ידי מנהל תיקים. למה מדובר על הזדמנות כה גדולה? ראשית מכיון שחלק מהלקוחות מנהלים תיק מנוהל במילא ולכאורה הם יכולים …

IRA וקופות הגמל הרגילות – האם ניהול עצמי מניב תוצאות עדיפות? לקריאה »

הפוסט IRA וקופות הגמל הרגילות – האם ניהול עצמי מניב תוצאות עדיפות? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
בשנת 2009 הוצאו תקנות אשר מאפשרות בחלק מהמכשירים הפנסיונים כמו לדוגמא קרן השתלמות, קופת גמל עצמאית נזילה ועוד לצאת מ"פול" ניהול ההשקעות של הקופה ותחת הגבלות המוגדרות בתקנות, לנהל את ההשקעות באופן אישי או על ידי מנהל תיקים.

למה מדובר על הזדמנות כה גדולה?

ראשית מכיון שחלק מהלקוחות מנהלים תיק מנוהל במילא ולכאורה הם יכולים לנהל "תיק מנוהל" תחת הפלטפורמה האטרקטיבית יותר והזולה יותר של קופת גמל.

שנית, מכיון שחלק מהלקוחות לא מסכימים עם דרך ניהול ההשקעות של הקופה ומאמינים כי על ידי בנית אסטרטגית השקעות אישית הם יגיעו לתוצאות טובות יותר. השקעה במסגרת קופת IRA כפופה למגבלות השקעה רגולטוריות מקלות הרבה יותר מאשר אילו החלות על קופות מסורתיות, הקלה זו מאפשרת לחוסכי ה IRA גמישות גבוהה יותר בבניית התיק וכן לקיחת סיכון גבוה יותר מזה הקיים בקופו מסורתיות.

שלישית הפלטפורמה של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות נהנות מיתרונות מיסויים רבים בניהול כספים שרבים לא מנצלים אותם, כך לדוגמא רבים שוכחים לקחת בחשבון את הקרנות והקופות הנזילות כאשר הם מסתכלים על רמת הסיכון של הכסף הנזיל שלהם ובכך שהם לא רואים את התמונה המלאה חלוקת הסיכונים שלהם אינה אופטימלית והם מפספסים יתרונות מיסויים.

ניהול עצמי של כספי חסכון- IRA נפוץ מאד בעולם כדרך לניהול החיסכון הפנסיוני. לעומת זאת בישראל למרות שהשוק נפתח לאפשרות כזו המגמה היא עדין שולית.

במסגרת בדיקה שערך רואה חשבון יניב פורת מנכ"ל חברת KPI פיננסים שבעזרתו גם נכתב טור הזה עולה כי בישראל המגמה היא עדין נחלתם של בודדים. במסגרת IRA מנוהלים כיום רק כ- 7.5 מיליארד שקל סכום זניח ביחס לנכסים של כ-440 מיליארד ₪ המתנהלים במסגרת קופות הגמל וההשתלמות המסורתיות.

ניתן לייחס את התגובה המנומנמת של השוק למוצר זה לכמה גורמים, ראשית על מנת לנהל קופת IRA נדרש החוסך לבצע פעולות ביוזמתו (בהנחה ובחר לנהל עצמאית את הקופה) דוגמת מסחר בני"ע, המרות מט"ח והנזלת התיק לפני משיכות, פעולות אשר אינן נדרשות מחוסך בקופה מסורתית. גורם נוסף וחשוב לא פחות ניתן לייחס לחינוך שוק פיננסי – פנסיוני. פער הידע של החוסך הישראלי הממוצע בתחום הפיננסי, בשילוב עם האתגר שבהבנת משמעות הקשר בין החיסכון הפנסיוני לתחום הפיננסי מהווים חסם משמעותי בצמיחתן של קופות הIRA.

גם בצד היצרנים (חברות הביטוח ובתי ההשקעות) לא ניכרה התלהבות גדולה משיווק קופות IRA על פני הקופות המסורתיות בעיקר בשל עלויות הניהול והתפעול של קופת גמל בניהול אישי מחייבים פתיחת חשבון בנק ייעודי לכל חוסך, בדיקות עמידה ברגולציה, בדיקות נזילות וסטנדרט שירות ברמת לקוח בהיקפים גבוהים יותר מאשר בקופות הגמל המסורתיות. בהתאם, העלות הכרוכה בניהול חשבון קופת IRA, גבוהה יותר מאשר זו של לקוח בקופת גמל מסורתית.

מה המצב בארה"ב?

מחקר שוק שנערך על ידי Investment Company Institute לשנת 2016 בתחום קופות ה- IRA בארה"ב, מציג תמונת שוק שונה לחלוטין מהקיימת בארץ.

לפי ממצאי הסקר, יותר משליש ממשקי הבית בארה"ב מחזיקים בחיסכון לגיל פרישה במסגרת קופות IRA. ל- 80% מהמחזיקים בקופות בניהול אישי, קיימות בנוסף תכניות חיסכון לפנסיה במעמד שכיר.

מרבית קופות ה IRA בארה"ב הן במעמד שכיר, והיתר במעמד עצמאי במסגרתו מופקדים כספים אישיים לאחר ניכוי מס הכנסה כאשר החוסך נהנה מפטור ממס בעת המשיכה בגין כספים אילו.

 האם ניהול הIRA מניב תוצאות טובות יותר? האם עמיתי ה IRA משקיעים כמו מנהלי ההשקעות של הגופים המוסדיים?

מכיון שמדובר על ניהול בו כל אחד יכול לבחור את "הרכב התיק" שלו בקופה ישנו קושי להשוות את התשואות בין קופות אלו לקופות הגמל המסורתיות. יחד עם זאת בהחלט ניתן לבדוק האם משקיעי ה-IRA מאמינים באפיקים שונים מאשר האפיקים בקופות הרגילות.

כאן כבר ניתן לראות מגמה ברורה.

מניתוח התיק הפיננסי שבוצע ע"י חברת KPI פיננסים בעזרת מערכת COMPASS, של תיק הגמל המסורתי המשוקלל לעומת תיק ה IRA המשוקלל ניתן ללמוד כי עמיתי ה IRA נמנים על אוכלוסיית "אוהבי הסיכון" עם חשיפה כוללת מנייתית בסך של כ-70% המורכבת מ 43% חשיפה מנייתית דרך מוצרים סחירים כולל מניות, אופציות וחוזים, תעודות סל, וקרנות נאמנות, ועוד 26% דרך קרנות גידור והשקעה לא סחירות.

בנוסף עמיתי ה IRA בוחרים להיחשף בשיעורים גבוהים למט"ח (63% לעומת 20% בגמל המסורתי) ולשווקים זרים (59% לעומת 33%).

גם באג"ח קונצרני בו החשיפות דומות יחסית בין IRA לקופות המסורתיות ניתן לראות הטיה של משקיעי ה IRA לחו"ל עם 68% מהאפיק הקונצרני לעומת כ-30% בקופות המסורתיות.

באופן טבעי עמיתי ה IRA כמעט ולא מחזיקים אג"ח ממשלתי והלוואות לא סחירות, שהינו סגמנט השקעה שצובר תאוצה בשוק המוסדי ובעל זמינות נמוכה למשקיעים בודדים.

 

ההשוואה היא לקופות של מתחת ל-50 ובין 50-60 במשוקלל

האם זה מתאים לכל אחד?

התשובה היא שכנראה שלא, יחד עם זאת אין ספק שקיים פלח שוק גדול של לקוחות אשר מחוסר מודעות וחוסר נגישות אינם מכירים את האופציה הזו וכתוצאה מכך הם כאמור לא מנצלים את ההזדמנויות אשר מאפשר ניהול זה.

בנוסף יש לקחת בחשבון שנכון להיום לא ניתן לנהל את כל המכשירים הפנסיונים תחת פלטפורמה זו ועל כן חלק נכבד מהחסכונות הפנסיונים עדין מנותק מאפשרות זו.

בכל מקרה לכל מי שמתענין בנושא מומלץ לעיין בתקנות שפורסמו ולהתיעץ עם אנשי מקצוע מתאימים.

הטור נכתב בשיתוף ובעזרתו של רואה חשבון יניב פורת מנכ"ל KPI פיננסים מפתחת מערכת COMPASS לניתוח פיננסי של מוצרי חיסכון ארוך טווח.

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולותו/  או יעוץ במוצר פיננסי ו/ או שיווק פיננסי ו /או ייעוץ מס/ ו/ או יעוץ פיננסי ו/ או יעוץ משפטי ו/או יעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות ו /או הקופות המוזכרים לעילו/או קיים להם אינטרס כלכלי במוצרים האמורים ו/או נמצאים בקשרים עסקים עם החברות המוזכרות.**

 

הפוסט IRA וקופות הגמל הרגילות – האם ניהול עצמי מניב תוצאות עדיפות? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=10743 0
מהי קרן השתלמות? https://kpi-fin.co.il/?p=10108 https://kpi-fin.co.il/?p=10108#respond Wed, 11 Aug 2021 10:35:13 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=10108 קרן השתלמות היא מכשיר חיסכון לטווח בינוני המגלם הטבות מס בדמות דחיי מס עד מועד המשיכה. דחיית המס תורמת לתשואת הקרן בזכות אלמנט הריבית דה ריבית. ניתן למשוך את הקרן לאחר 6 שנים ממועד הפתיחה או לאחר 3 שנים ומעל גיל 67, המשיכה בכפוף לתשלום מס על הרווחים שנצברו. הפקדות מעסיקים לקרן יכולה להגיע עד …

מהי קרן השתלמות? לקריאה »

הפוסט מהי קרן השתלמות? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
קרן השתלמות היא מכשיר חיסכון לטווח בינוני המגלם הטבות מס בדמות דחיי מס עד מועד המשיכה. דחיית המס תורמת לתשואת הקרן בזכות אלמנט הריבית דה ריבית.

ניתן למשוך את הקרן לאחר 6 שנים ממועד הפתיחה או לאחר 3 שנים ומעל גיל 67, המשיכה בכפוף לתשלום מס על הרווחים שנצברו.

הפקדות מעסיקים לקרן יכולה להגיע עד 7.5% משכר העובד, כאשר העובד משלים 2.5% נוספים (העובד מחויב להפריש שליש מהפרשת המעסיק).

הפוסט מהי קרן השתלמות? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=10108 0
כל המספרים שמאחורי מודל תלוי גיל https://kpi-fin.co.il/?p=10106 https://kpi-fin.co.il/?p=10106#respond Wed, 11 Aug 2021 10:34:23 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=10106 אחת הטענות העיקריות שעלו בקשר עם השקת מודל תלוי גיל בראשית 2016, הייתה אובדן היכולת להשוות בין תמהיל ההשקעות של קופות וקרנות הכלולות במודל. מצד אחד יצר משרד האוצר סטנדרט אחיד בנושא קביעת שמות הקופות והקרנות, סטנדרט אשר יצר מצג של זהות בין המוצרים השונים, אך מצד שני התיר לוועדות ההשקעה לקבוע מדיניות השקעה כראות …

כל המספרים שמאחורי מודל תלוי גיל לקריאה »

הפוסט כל המספרים שמאחורי מודל תלוי גיל הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
אחת הטענות העיקריות שעלו בקשר עם השקת מודל תלוי גיל בראשית 2016, הייתה אובדן היכולת להשוות בין תמהיל ההשקעות של קופות וקרנות הכלולות במודל. מצד אחד יצר משרד האוצר סטנדרט אחיד בנושא קביעת שמות הקופות והקרנות, סטנדרט אשר יצר מצג של זהות בין המוצרים השונים, אך מצד שני התיר לוועדות ההשקעה לקבוע מדיניות השקעה כראות עינה, וכך נוצר מצב שמוצרים בעלי שם זהה מציעים תמהילים שונים, לעיתים עד כדי קיצוניות (למשל בחתך גילאי 60 ומעלה הוצעו מוצרים עם 0% ועם 25% תחת שמות דומים).

ביולי 2017 ביצעה חברתKPI  פיננסים מחקר שוק שבדק כיצד מנוהלים כספים במודל תלוי גיל, אותו הגדיר האוצר כברירת מחדל, ואיך הגיב הציבור.

קופות גמל – קופות הגמל במודל תלוי גיל הם על פי רוב הסבה של הקופות הכלליות (כ 35% מניות) וקופות כלליות "ב" (כ50% מניות) שהיו קופות הדגל של החברות. כיום כ- 25% מכספי הגמל נחסכים בקופות במסגרת מודל תלוי גיל, עיקרם הגדול הוא בזכות הסבת הקופות הכלליות לשעבר.

קרנות פנסיה – בקרנות הפנסיה ניתן לראות כ15% מכספי החיסכון המנוהלים במסלולים תלוי גיל.

פוליסות ביטוח – פחות מ 2% מהכספים בשוק ביטוחי המנהלים נחסכים במסגרת מודל תלוי גיל.

 

הפוסט כל המספרים שמאחורי מודל תלוי גיל הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=10106 0
מהן הוצאות ניהול השקעות? https://kpi-fin.co.il/?p=10104 https://kpi-fin.co.il/?p=10104#respond Wed, 11 Aug 2021 10:32:37 +0000 https://kpi-fin.co.il/?p=10104 הוצאות ניהול השקעות הינן הוצאות המשולמות לצורך ביצוע פעולות השקעה בנכסי הקופה או הקרן. הוצאות עלויות כוללות הוצאות מסחר (קנייה ומכירה), הוצאות סליקה של נכסים, הוצאות הגלומות בנכסים המוחזקים בקופה לרבות עמלות ניהול של תעודות סל וקרנות סחירות ולא סחירות. הוצאות אלה לא משולמות בנפרד ע"י העמית אלא מגולמות בתשואה שמחולקת לעמית. חשוב לציין בהקשר …

מהן הוצאות ניהול השקעות? לקריאה »

הפוסט מהן הוצאות ניהול השקעות? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
הוצאות ניהול השקעות הינן הוצאות המשולמות לצורך ביצוע פעולות השקעה בנכסי הקופה או הקרן. הוצאות עלויות כוללות הוצאות מסחר (קנייה ומכירה), הוצאות סליקה של נכסים, הוצאות הגלומות בנכסים המוחזקים בקופה לרבות עמלות ניהול של תעודות סל וקרנות סחירות ולא סחירות.

הוצאות אלה לא משולמות בנפרד ע"י העמית אלא מגולמות בתשואה שמחולקת לעמית. חשוב לציין בהקשר זה שהתשואה המפורסמת לציבור (תשואה ברוטו) כוללות בתוכה גם הוצאות ניהול השקעות, אולם לא כוללת את עלות דמי הניהול שמשלם כל עמית בהתאם להסכם שלו.

הפוסט מהן הוצאות ניהול השקעות? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=10104 0
מהו היוון קצבה? https://kpi-fin.co.il/?p=757 https://kpi-fin.co.il/?p=757#respond Mon, 30 Oct 2017 14:44:36 +0000 https://18.197.77.108/?p=757 Here will be yuor text

הפוסט מהו היוון קצבה? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
Here will be yuor text

הפוסט מהו היוון קצבה? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=757 0
מהי קופה בניהול אישי? https://kpi-fin.co.il/?p=754 https://kpi-fin.co.il/?p=754#respond Mon, 30 Oct 2017 14:43:42 +0000 https://18.197.77.108/?p=754 קופת גמל או קרן השתלמות בניהול עצמי על ידי העמית או על ידי מנהל תיק שמונה מטעמו. קופות בניהול אישי אושרו על ידי אגף שוק ההון המשרד האוצר בתחילת 2010 וניתן לנהל בהן כספי השתלמות של עמית עצמאי או שכיר וכספי גמל של עמית עצמאי. תנאי המשיכה בקופות גמל וקרנות השתלמות בניהול אישי זהות לאלה …

מהי קופה בניהול אישי? לקריאה »

הפוסט מהי קופה בניהול אישי? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
קופת גמל או קרן השתלמות בניהול עצמי על ידי העמית או על ידי מנהל תיק שמונה מטעמו. קופות בניהול אישי אושרו על ידי אגף שוק ההון המשרד האוצר בתחילת 2010 וניתן לנהל בהן כספי השתלמות של עמית עצמאי או שכיר וכספי גמל של עמית עצמאי. תנאי המשיכה בקופות גמל וקרנות השתלמות בניהול אישי זהות לאלה שבקופות והקרנות המסורתיות, אך בניגוד אליהן ניוד של קופה בניהול אישי יכול שיתבצע באמצעות העברת כספים או ניוד נכסים בין חברות מנהלות.

 

הפוסט מהי קופה בניהול אישי? הופיע לראשונה ב-KPI.

]]>
https://kpi-fin.co.il/?feed=rss2&p=754 0